Ози Озбърн се съвзе и тръгва на турне

Ози Озбърн

Принца на мрака издава албум

Фалшива новина го тръшна на смъртно легло

Нов документален филм разнищва живота на рок динозавъра

Съоснователят и първи вокалист на легендарната рок група “Black Sabbath” Ози Озбърн е една от емблемите на съвременната хард рок и метъл музика, спечелвайки си прозвището “Принца на мрака”. След дълго боледуване, което го принуди да отмени така нареченото си “прощално турне”, наскоро Ози Озбърн обяви, че е записал “най-великия” си албум досега и че именно този проект му е помогнал да се възстанови. “Записах нов албум и той ми помогна да си стъпя на краката, след като лежах болен на легло и месеци наред се давех в самосъжаление”, споделя Принца на мрака.

Най-страхотната песен в него, според Ози, е “Take What You Want”, която изпълнява с Пост Малоун и която бе включена в излезлия през септември нов проект на рапъра - “Hollywood's Bleeding”. Всъщност Ози бил вдъхновен да запише своя албум тъкмо след като Пост Малоун се обърнал към него с молба да изпеят заедно неговото парче. “Никога не бях чувал за това хлапе. Той искаше да пея в песента му “Take What You Want”, съгласих се и от дума на дума, започнах да записвам мой албум с продуцента му Андрю Уат. “Само 9 песни са, но това е най-доброто, което съм правил досега”, заявява рок ветеранът. Сред тези парчета е и песента “Ordinary Man” - както е озаглавен албумът. Изпълняват я заедно с поп иконата сър Елтън Джон. Това бе трета песен от проекта, която Ози представи, след вече предложените “Straight to Hell” и “Under the Graveyard”.

В баладата “Ordinary Man” Ози Озбърн и сър Елтън Джон пеят за славата и за грешките, които са допускали, но и признават, че “не искат да умрат като обикновени хора”.

“Целият албум беше завършен за четири седмици”, споделя Ози и коментира колко се е променила обстановката от последния му албум (“Scream” от 2010 г., но с “Блек Сабат” издаде “13” през 2013-а, б. а.).

“За първи път влизам в студио от десет години, така че се усещах малко като риба на сухо. Сега музиката отива директно онлайн, по-бързо, отколкото на мен ми отнема да напиша смс. Всичко е даунлоуди и стрийминг. Какво, по дяволите, означава всичко това!? Какво е Spotify /шведска музикална услуга, предлагаща легален стрийминг на музика от много лейбъли - б. а./? Мислех, че е кожно заболяване, при което се събуждаш, покрит на точки”, разказва Ози за преживяванията си, свързани със записа на последния му албум.

Новият проект на Ози Озбърн “Ordinary Man” е записан с помощта на страхотни музиканти. Участие в него взимат басистът на “Guns N’ Roses” Дъф МакКегън, барабанистът на “Red Hot Chili Peppers” Чад Смит, култовият Слаш и продуцентът и китарист Андрю Уот. Освен сър Елтън Джон, участие в албума взимат още артисти като Post Malone, Том Морело и други.

Преди да запише албума, рок легендата Ози Озбърн заяви пред феновете си в социалните мрежи, че се възстановява и “не умира”, но отлага за втори път самостоятелното си европейско турне. “Имам повече болтове в гръбнака и шията си, отколкото в колата си”, написа Ози в Twitter. Той лежа в болница почти година - веднъж заради падане, което изискваше обширна операция на гръбнака и шията, отделно заради пневмония, поради грипни усложнения, както и инфекция в ръката. Спешните ситуации и други неуспехи предизвикаха спекулации в таблоидните медии, че той е близо до смъртта.

Сега междувременно стана ясно, че е готов и новият документален филм за великия рокаджия - “Biography: The Nine Lives Of Ozzy Osbourne”, който ще бъде представен тази пролет на фестивала South By Southwest. Лентата включва интервюта с Шарън Озбърн, Мерилин Менсън, Рик Рубин, Джонатан Дейвис, Роб Зомби и други.

В първите дни на 2020 г. бяха разпространени слухове, че здравето на музиканта рязко се е влошило и той е на смъртно легло. Изданието, пуснало фалшивата новина, естествено, не цитира официални източници. “Ози е с хронични болки и няма сили да стане от леглото. Той дори не разпознава семейството си. Обърка съпругата си Шарън с непознат човек и я пита “Коя си ти?”. Шарън следи мъжа си всеки ден, но знае, че не може да отложи неизбежното. На моменти искала да го отърве от мъките, но не може да си представи живота си без него”, гласи част от твърдението в Radar Online.

Реакциите на семейството на музиканта, както и на самия Ози, не закъсняха. Ето какво написа дъщеря му Кели в Instagram: “Днес имах страхотен старт на 2020 г. Прекарах деня в смях с баща ми. По-късно се прибрах и прочетох отвратителна статия, която твърди, че той е на смъртното си легло. Понякога ми се повръща от медиите. Не е тайна за никого, че баща ми имаше доста сериозни проблеми със здравето и последната година беше доста тежка за него, но подобни статии са пълни глупости”.

Днес вече е ясно, че отложеното световно турне е планирано да започне през май и да продължи до декември.

 

Любов необяснима

Шарън - вярната спътница на музиканта

Прощава забежките на мъжа си

Преди време жената и мениджър на рок музиканта - Шарън Озбърн, сподели в интервю, че бракът със съпруга є Ози е за цял живот и никога няма да се раздели с него, въпреки грешките, които е направил.

Бившата телевизионна звезда се омъжи за рок легендата от “Black Sabbath” през 1982 г. и двойката премина през множество тежки изпитания. Бракът им бе под въпрос през май 2016-а, когато стана ясно, че Ози изневерявал на жена си с фризьорката Мишел Пъг. Двамата съпрузи се помириха по-късно, след като музикантът потърси помощ за сексуална зависимост и проблеми с наркотиците.

Днес Шарън настоява, че връзката им е завинаги. “Без значение какво се случва, знам, че се омъжих за някого, когото обичам повече от всеки друг в света. За мен това е за цял живот”, заявява г-жа Озбърн.

От своя страна пък Ози казва: “Когато бях луд, имах късмет, че тя не си тръгна. Сега съм чист и трезвен и разбрах какъв идиот съм. Разстроих съпругата и семейството си. Обичам Шарън и тя ме обича. Няма друга жена, с която искам да бъда до края на живота си”.

През годините фронтменът на “Black Sabbath” е имал забежки с момичета от целия свят. “Не беше само една жена, а цели шест. Имаше си момиче във всяка държава. Някаква шибана тийнейдръжка от Русия, после масажистка в Англия, после нашата масажистка тук, след това готвачката ни”, изповяда се преди време пред в. “Тhe Telegraph” Шарън. Според нея, за Ози е достатъчно “да му разтъркаш гърба или да му дадеш храна” и е готов за сексуални подвизи.

Ози и Шарън имат три деца от брака си - Кели, Джак и най-голямата, Ейми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл