Ози Озбърн – един принц на 63

03.12.2011, 13:49

   
 
Ози Озбърн – един принц на 63

Просто няма как да отминем факта, че днес – 3 декември, лошото момче на рока – Ози Озбърн става на 63. Малко преклонна възраст за един принц, макар и на Мрака, но пък какво да каже принц Чарлз.

Ози без съмнение е една от живите, ходещи и ней-вече пиещи икони на рока и метъла, и въобще не намирам за нужно да ви разказвам неговата биография. Всеки може да я прочете от множество различни източници. Най-изумителният факт е, че музикантът е още жив, въпреки начина си на живот или точно заради него. Кой знае?!

Аз обаче, при повод като днешния, се чувствам провокирана да ви споделя защо считам, че Ози Озбърн е уникален и неповторим. Сигурна съм, че вие можете да откриете още много причини, но аз ще се спра на конкретно седем:

 

1/ Англичанин е и е луд

Това са всъщност две причини и не мога да твърдя дали едната е производна на другата или обратното, но това няма значение. От поредицата, посветена на най-яката музика на света "7 Ages of Rock" разбрах, че Ози Озбърн е работил в някакъв завод в Бирмингам, където е работел и китарисът на Black Sabbath Тони Айоми. Ози станал част от великата банда съвсем случайно. Останалите го открили чрез негова обява на витрината на музикален магазин, която гласяла "Ozzy Zig requires a gig". По онова време Ози вече си бил доста луд (не знам дали му е по рождение) и обичал да се разхожда с обувка, завързана на връв, която теглел като кученце. Що се отнася до това, че е англичанин, има ли нужда да споменавам имената на някои от най-големите банди, освен Black Sabbath, които водят началото си от именно от Острова – Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin, Rainbow, о, за Бога, списъкът може да бъде много дълъг. Истината е, че Великобритания rocks.

2/ Татуировките

Те не са тайна за никого. Първите си татуси Ози получава, докато е в затвора за няколко месеца още като тийнейджър. Тенденцията при тях е да се увеличават все повече и повече. Прилепи, рози, мечове и какво ли още не си правят компания по тялото на Озбърн. Но какво е един рокаджия без татуировки?! А Ози е истински рокаджия.

3/ Оzzfest 

Някъде през 90-те Ози и съпругата му Шарън организират рок фест, който за щастие на рок феновете се превръща в традиция. На него взимат участие както стари рок банди, така и нови таланти и фестивалът се провежда в различни дестинации всяка година. 

4/ The Osbournes

The Osbournes са едно лудо семейство и не го казвам само заради риалити шоуто с тяхно участие, което преди години се излъчваше по MTV. Но пък какви други хора биха могли да живеят с Ози, ако не са прихванали поне малко от неговата лудост.

5/ Медицинско чудо

Преди време четох, че вещи медицински лица са обявили Ози за медицински феномен. Защото всеки нормален човек, който е погълнал количествата алкохол и наркотици за времето, в което той го е правил редовно, не би оцелял. Е, значи, след края на света към оцелелите, освен хлебарките и Кийт Ричардс, ще трябва да прибавим и Ози Озбърн.

6/ Гласът му

Дори онези, които не могат да понасят Принца на мрака, разпознават гласа му, когато го чуят да пее. 

7/ Black Sabbath

Разбира се. Както винаги запазвам най-хубавото за най-накрая. Ози може да е много велик, но най-велик е, когато е с Black Sabbath. Радвам се, че бандата отново се събра – прекрасна новина за милионите им фенове, която ни съобщиха официално преди няколко седмици. За съжаление Ози и компания май ще подминат България на предстоящото си турне, но Атина или Белград не са чак толкова далече, нали?

Честит рожден ден, Ози! Не се съмнявай, че ние с целия екип ще пием за твое здраве. 

Никога не можем да изпием толкова, колкото д-р Ози, но пък нищо не ни пречи да опитаме!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ