Тони Айоми от "Блек Сабат" се надява да приключи лечението си от рак тази година

Тони Айоми

Тони Айоми

Китаристът на британската хеви метъл група "Белк Сабат" (Black Sabbath) Тони Айоми обяви, че се надява да приключи лечението си от рак през настоящата 2014 г., предаде сайтът NME.com.


Музикантът се подлага на лечение от лимфома, с която бе диагностициран през януари 2012 г.. В съобщение по повод новата година на официалния си сайт, Айоми благодари на феновете си за подкрепата и изразява надеждата си, че тази година ще успее да приключи лечението си напълно.


В обръщението си към своите почитатели той пише, че планува някои добри неща за годината, първото от които са наградите "Грами", след което няколко концерта в САЩ  и Канада, както и кратко пътуване до Европа през лятото.




Миналата година пред изданието фронтемът на "Блек Сабат" Ози Озбърн коментира как лечението на Айоми се е отразило на записите на последния албум на групата. "Когато писахме този албум и той преминаваше през лечението си, си мислех, че няма да успее. Как би могъл? В някои дни наминаваше и изглеждаше толкова уморен. Той е добър човек. И е велик китарист. Просто стискам палци заболяването да не се върне."


През 2013 г. басистът на групата Гийзър Бътлър разкри, че е започнал да пише песен за рака на Айоми малко след неговата диагноза. Когато научил за проблемите със здравето му, се почувствал вдъхновен да събере мислите и чувствата си в песен, която първоначално озаглавил "Висящ на косъм", припомня NME.com.


Последният албум на "Блек Сабат", озаглавен просто "13", бе издаден през 2013 г.. Това бе първият съвместен запис на егендите от Бирмингам Озбърн, Тони Айоми и Гийзър Бътлър от излезлия през 1978 г. Never Say Die!.


Междувременно през март 2013 г. стана ясно, че Тони Айоми е авторът на музиката за песента Lonely Planet, с която Армения се яви миналата година на конкурса "Евровизия" в изпълнение на групата "Дорианс".

Ключови думи към статията: