.

Генетици се чудят на феноменалната виталност на Ози Осбърн /видео/

За  никого не е тайна, че бившият лидер на групата Black Sabbath -  Ози Осбърн, някога сериозно се е увличал от употребата на наркотици  и алкохол. Според Принца на мрака, зависимостта от тези вещества и силния алкохол вече са

Генетици се чудят на феноменалната виталност на Ози Осбърн /видео/
За  никого не е тайна, че бившият лидер на групата Black Sabbath -  Ози Осбърн, някога сериозно се е увличал от употребата на наркотици  и алкохол.

Според Принца на мрака, зависимостта от тези вещества и силния алкохол вече са в миналото, но  безкрайните травми, нервните сривове и безсънието продължават да го преследват.  Това обаче не пречи на 61-годишната рок-легенда да живее нормално,  както и да продължава да работи активно и да прави записи.

Като се има предвид  всичко това, което му се е случило по време на разгулното му битие, генетиците се чудят как Ози Осбърн  все още  е жив  и с помощта на какви ресурси организмът му и до днес се справя с последствията от миналото.  

Тези въпроси  не са от днес. Защото музикалната кариера на Ози започва през 60-те години, а през 70-те той вече експериментира с алкохол и  наркотици направо в смъртоносни количества. Колегите му от Black Sabbath си спомнят, че той рядко излиза от къщи трезвен, а  и предпочитал да работи в неадекватно състояние.

Ози никога не е крил любовта си към спиртните напитки и наркотиците. Обикновено порцията наркотици била съпроводена с чаша коняк - денонощната норма на музиканта била 4 бутилки. Плюс пури и цигари, плюс медикаментозни курсове за лечение на различни разстройства...и така в продължение на повече от 30 години.

Но  на 60, с   активната помощ на съпругата си Шарън, Ози  намалил оборотите и се озаптил. И досега обаче  не може да се откаже   марихуаната  - тя му била необходима за да се успокои. Защото в дома му била истинска лудница - децата  му досаждали, кучетата  лаели, а съпругата му му давала наставления как да живее.     Все пак той се старае да не  си позволява нищо излишно и под зоркия поглед на жена си  се опитва да води здравословен начин на живот.

Аз съм медицинско чудо, заявява легендарният певец.  Той истински се удивлява на своето дълголетие и на способността на организма си да противостои на  несгодите и на всичко, което му е причинявал през годините.

Ози Осбърн, с рождено име Джон Майкъл Осбърн, е роден на 3 декември 1948 година в Бирмингам. Той започнал да се увлича от алкохола и наркотиците още от младежките   си години.  Всичко това му коствало  мястото на фронтмен на Black Sabbath - през 1979 година останалите от групата настояли вокалистът да напусне.

Според самия Ози , разгулният начин на живот, който той е водил в течение на десетилетия,  е трябвало да го убие, но това така и не се е случило. Има много причини, които биха могли да доведат до смъртта му, според самия Ози - нееднократни свръхдози наркотици, авиокатастрофа на земята, сериозно заболяване на очите, психически разстройства, както и падане от мотоциклет...

Напоследък Кръстникът на хеви-метъла  се старае да води здравословен живот и се придържа към вегетарианска диета.

Музикантът обаче е решил да завещае тялото си на науката - той смята, че изучаването му ще бъде интересно за учените.

Засега обаче с изучаването на феноменалната виталност на Ози Осбърн ще се заемат  специалистите от американската компания Knome , която се занимава с изследване на човешкия геном. Учените ще съставят генетична карта на Осбърн и ще се опитат да изяснят какво особено има в него и защо музикантът все още е жив.

Ози  твърди, че сега е толкова  увлечен от запазването на здравето си, че понякога нещата придобиват параноидален обрат.

Хубавото на Ози е, че той не се срамува от своето минало, нито от настоящето си, когато е принуден да пие витамини и постоянно да си мери кръвното.  Помагат му  неговото удивително чувство за хумор, както и желанието не просто да се задържи, но и да шества в авангарда на съвременната тежка музика.

А не се знае дали резулатите от изследванията на Ози няма да установят, че животът му се е съхранил благодарение на онзи особен , удивителен дух на рок-енд-рола, чийто код генетиците засега все още не са разшифровали... 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...